lördag 2 januari 2010

Baconlindad oxfilé med vitlökssauterad färskspenat och sugar snaps

Vad gör man med köttet som blev över efter nyårsafton?
















1-2 skivor oxfile (3-4 cm tjocka)
1-2 skivor ekologisk bacon
100 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl sugar snaps
ekologiskt smör
salt, peppar

Linda baconskivorna runt ytterkanten på oxfilén. Fäst med tandpetare. Peppra, men ta det lugnt med saltet då baconen ger mycket smak. Bryn på hög värme runt om och sänk sedan värmen och efterstek under lock. Totalt ca 3-5 minuter per sida eller till en innertemperatur av 55-58 grader.

Fräs hackad vitlök i smör. Vänd ner spenaten. Salta och peppra.

Koka sugar snaps i saltat vatten i 2-3 minuter. Servera med en klick smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar