fredag 12 februari 2010

Mera Jerky

 
Nu har jag experimenterat lite. Hittade kryddblandningar ifrån Santa Maria som inte innehåller några tillsatser och inte heller något socker. Jag valde BBQ & Grill Mesquite och Chili Explosion. Jag tycker att BBQ & Grill Mesquite blev bäst! Den andra blir väl stark. Kryddorna kommer i kvarnar, men jag hällde ut dem i en mixer för att finfördela dem. Läsa mer om Beef Jerky i det här inlägget.

1/2 burk finmald kryddblandning
1-1,5 dl kallpressad rapsolja eller vatten
750 g lövbiff (ca 3 plåtar)

Rör ner i en plastpåse och se till att köttet blir ordentligt ingnott.
Låt vila åtminstone ett par timmar, men gärna över dagen/natten.
Sätt ugnen på 50-60 grader, gärna varmluft. Kolla med stektermometer, om du har en - under 42-47 grader är optimalt. Lägg ut köttet på bakplåtspapper. Det går bra att lägga det nästan för tätt, då det ganska snabbt börjar krympa. Läs tidigare inlägg för vidare instruktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar